Egy informatikusank is kell a kikapcsolódás

Amikor úgy döntöttem, hogy webfejlesztő leszek, akkor még nem igazán tudtam, hogy mibe is vágom a fejszémet. Azóta persze már tudom nagyon jól. Előtte teljesen mást csináltam és úgy kerültem bele ebbe a szakmába, hogy valami totál mást akartam csinálni és persze jó pénzt keresni vele.

Ez így is lett, hiszen webfejlesztőként nem panaszkodhatok, mert jól keresek, nincsenek anyagi problémáink. Viszont arra nagyon kell figyelni, hogy meglegyen a balansz a munka és a szabadidő között.

Pontosan ezért idén nyáron a feleségemmel valami különlegeset szerettünk volna csinálni, ahol maximálisan ki tudunk kapcsolni. Ezért választottuk a Balatonpro több napos vitorlázós programját, amelyet a Home – BalatonPRO oldalon talált a feleségem.

Hogy miért választottuk ezt a remek programot?

Elsősorban azért, mert így maximálisan ki tudtunk kapcsolni. A hajó, amit béreltünk csak a miénk volt és nem kellett másokkal osztozkodni rajta. Teljesen privát volt, na jó, rajtunk kívül még a kapitány volt a hajón, de ez mindig így van, hiszen valakinek a vitorlást is kell irányítania, mi meg ugye nem értünk hozzá. Persze, ezt a szolgáltatást ki lehet bérelni baráti társaságok számára vagy céges rendezvényre is, de nekünk ugye ez volt a cél, hogy pihenjünk és kikapcsolódjunk.

A bérlés egyébként teljesen a mi időnktől függ. Ez azt jelenti, hogy van lehetőség 3 és 4 napos bérlésre, de aki szeretné akár egy egész hétre is ki tudja bérelni a vitorlást, hogy maximálisan kiélvezhesse a Balaton szépségeit. Lehet bérelni hétvégén vagy hétközben, sőt, akinek valamilyen speciális igénye van előzetes egyeztetés alapján valószínű, hogy meg tudják oldani.

A vitorlás teljes egészében megegyezik azokkal a vitorlásokkal, amiket a tengeren szoktak használni mindazzal a kényelemmel és felszereltséggel, ami egy ilyen utazáshoz kell.

Az élmény során bőven volt lehetőségünk betekinteni a hajózás rejtelmeibe és egy kicsit belekóstolni abba, hogy milyen is, amikor valaki több napot, vagy huzamosabb időt a tengeren vagy vizen tölt.

Bár mi csak 2-en voltunk, de maximálisan olyan 8 fő fér el kényelmesen a vitorláson található kabinokban. Persze ez attól is függ, hogy hány gyermek van, ha például 2 család bérli ki a hajót, de nagyobb létszám esetén így kell számolni.

Számunkra életünk egyik legnagyobb élménye volt, amit azóta is ajánlunk a barátainknak, akit pedig részletesen is érdekel, annak érdemes megnézni a Home – BalatonPRO honlapját.