Na most aztán nem leszek szimpatikus, informatikus-körökben…

Nagyon kedvelem az informatikus kollégákat a cégnél, mert nagyszerű emberek, de tényleg nem szeretnének, ha olvasnák, amit most írok.

Mert tényleg általánosítható lehet, de mégis észrevettem valamit, mióta közöttük dolgozom. És nagyrészt informatikus emberek között dolgozom – 15 munkatársból csak ketten vagyunk, akiknek nem ez a végzettsége és a feladatköre.

Szóval, arról van szó, hogy feltűnt, az előző munkahelyemen például az autószerelő és mérnök kollégák rengeteg, a szakmájukba nem vágó dolgot megcsináltak, megoldottak, ha valami olyasmi adódott, amit meg kellett javítani. Előszeretettel vetették bele magukat különböző bonyodalmak elhárításába. De ők, az egyébként nagy tudású és kiváló szakemberként működő informatikus kollégák biztosan nem állnak neki soha csövet szerelni, dugulást elhárítani, ha akad bármi ilyen probléma. Minden esetben a https://mobilvizszerelo.hu oldal gárdáját hívtuk eddig, és hát sokszor volt már ilyen eset, hogy őket kellett…

Mindig, mindent elhárítottak, kijavítottak – akiket a https://mobilvizszerelo.hu-ról riasztottunk, de a számteches kollégák tényleg nem voltak kaphatók átmeneti “tűzoltásra” sem. Vajon mennyire járok tévúton, ha ennek alapján általánosítok egy szakma, az informatikusszakma képviselőiről?

Na, de visszatérve a https://mobilvizszerelo.hu oldalra és az ő munkájukra, szolgáltatásaikra… Ők gyorsak, és a neten keresztül is riaszthatók. Budapesten kívül Pest megye számos területére igaz ez, és sokan mesélik: akkor is tüsténkednek, ha nem a fővárosból érkezett hívás hozzájuk (vagy neten bejelentett visszahívási kérelem). A következő területeken belül tevékenykednek: vízszerelés, csatornázás, csőtörés, duguláselhárítás, csatornakamerázás, fűtésszerelés.

Csatornakamerázás? – akadt meg biztos most sokak szeme egy ilyen kifejezésen. Bizony, ők ennyire hightechek többek között, de mit jelent ez pontosan? Amikor még csak kialakulóban van a baj, de már mutatkoznak valami ilyesminek bármiféle jelei, a csatornakamerázással könnyen utánanéznek, hogy lehet-e készülni valami probléma bekövetkeztére, és amit nem árt időben elhárítani. Illetve, hogy milyen “könnyen” azt én nem tudom, de ennek a cégnek a szakemberei ilyesmire is képesek, ez a lényeg! Továbbá, ha egy probléma már komoly károkat is okozott, de még mindig nem világos, hol és hogyan tört, repedt el valami például, a csatornakamerázás útján ők utánajárnak.

Dugulás, csőtörés – ezek esetén kellhet például kamerával “alámerülni”. Rejtett csőtörésre is könnyebben derül így fény. Falban futó csöveket ellenőrizni a fal kibontása nélkül? Hát persze, hogy lehetséges! Ne ijedjünk már meg, mert ahogy minden más terület, ez is fejlődött mostanra annyit, hogy valamilyen beavatkozás, vagy vizsgálat “fájdalom nélkül” menjen végbe. Akárcsak az orvoslásban. Nem is rossz szerintem a párhuzam… Mármint az orvoslással. Jó kis oldal a https://mobilvizszerelo.hu, mert sok esetben kitérnek azokra a dolgokra, amik nem az SOS munkavégzést támogatják meg. Hanem az alapos kivitelezés és gondos, szakértelem-alapú szerelés körülményeit. Alapos leírásokkal világítják meg, miért ne dolgoztassunk kontárokkal, laikusokkal. Mekkora veszélynek leszünk kitéve, ha szakértelem nélkül, akár magunk állunk neki elhárítani valami problémát. Az informatikus kollégáktól sem ezt várnám, hogy cseréljék ki a csövet a falban, maximum azt, hogy ha addig, míg kiér a szerelő, tegyenek valamit. De, ha a https://mobilvizszerelo.hu-tól kérünk segítséget, legalább az is tényleg biztosított lesz, hogy igencsak gyorsan orvosoljanak csinálják meg, amit kell.

Még nem tértem arra ki részleteiben, hogy a csatornakamerázás száloptikás csőbe leereszthető eszközökkel történik, aminek köszönhetően fél méteres pontossággal megállapítható (felvételkészítés után), hol lehet és milyen jellegű baj. Miért tértem erre vissza? Mert értsétek meg, manapság minden szakma annyira komoly követelmény-rendszerűvé vált, hogy ilyen magas kritériumai vannak, hogy a munkavégzés végén azt kapjátok mind, amit tényleg szeretnétek. Biztos kézzel elvégzett munkát, garanciálisan. Aki az ország közepe táján lakik, annak el is hoztam a szerintem legjobb megoldást. A “Mobilvizszerelőben” nem fogtok csalódni.